1 kg porsaan ulkofilettä
Vindaloo-tahna
1 tl kokonaisia mustapippureita
6 punaista chiliä
1 kanelitanko murskattuna
1 tl jeeraa (juustokumina)
½ tl korianterin siemeniä
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl kardemumman siemeniä
4 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl tummaa balsamicoa
pannulle
3 rkl öljyä
3 sipulia hienonnettuina
5 valkosipulin kynttä ohuina viipaleina
5 cm pala inkivääriä hienonnettuna
3 kypsää tomaattia pilkottuina
2 dl vettä
1 tl ruokokidesokeria
suolaa
tuoretta korianteria
Siisti lihasta kalvot. Paloittele noin 3 x 3 cm kuutioiksi. Jauha tahnan mausteet ja chilit morttelissa tai blenderissä ja sekoita joukkoon
etikat. Kaada lihojen päälle ja marinoi jääkaapissa muutama tunti, tai yön yli. Lämmitä öljy isossa kannellisessa kasarissa ja ruskista siinä sipulit
kevyesti. Lisää inkivääri, valkosipuli ja tomaatit. Kypsennä sekoitellen
hetki, nosta lämpöä ja kaada joukkoon lihat. Kun lihat ovat
ruskistuneet, lisää vesi ja väännä liesi pienemmälle. Lisää myös sokeri ja hauduta kannen alla välillä sekoitellen 2-3
tuntia. Jos nestettä tuntuu olevan liikaa, poista kansi. Loppuvaiheessa lisää sopivasti suolaa ja ripottele valmiin ruoan päälle tuoretta korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti