sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Maukas makkara/jauhelihakastike

Nom, onnistuin tekemään samanmakuista mitä mummoni aikoinaan teki.



500g lenkkimakkaraa tai 400 g jauhelihaa
2 pientä sipulia
4 rkl voita
6 rkl vehnäjauhoja
8dl vettä
2 kpl lihaliemikuutiota
1 punainen paprika
1 dl kermaa

Leikkaa makkara kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli.Kuutio paprika.  Kuumenna 1 rkl rasva pannulla. Paista makkarat/jauheliha ruskeiksi. Siirrä syrjään. Kuumenna kattilassa 4 rkl voita ja lisää jauhot. Ruskista jauhoja koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat piparkakun värisiä. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja paprika. Paista n. puoli minuuttia.  Kaada päälle vesi kokoajan sekoittaen. Lisää liemikuutiot. Kun kastike on tarpeeksi saostunut, lisää joukkoon makkarat ja  kerma. Anna muhia 10-15 minuuttia. NIIIIN HYVÄÄ!!!!


Alkuperäinen resepti löytyy: http://www.maku.fi/reseptit/makkarakastike

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti