perjantai 9. toukokuuta 2014

Tillimakaroni

Tässä se nyt on. Reseptin olen saanut 15 vuotta sitten ja edelleen tulee useasti tehtyä. Kaikkien rakastama/vihaama tillimakaroni!




1,5 L vettä
2,5 rkl curry jauhetta
4 dl makaronia
3 rkl kuivattua tilliä
1 rkl aromisuolaa
0,5 dl öljyä (rypsi/rapsiöljy)

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää jauhettu curry, hiukan öljyä ja makaronit. Keitä kypsäksi. Valuta makaronit ja laita takaisin kattilaan. Anna makaronien olla kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada vedet siivilän avulla pois, ja huuhtaise vielä kerran.

Lisää tilli, aromisuola ja öljy. Nauti kebabin kanssa.



4 kommenttia:

  1. ei ole kyllä curry mikä kuuluu tillimakaroniin..

    VastaaPoista
  2. Curry tuo makarooniin sen värin.

    VastaaPoista
  3. Ooooooooo namnam 😍 kotiseutujen kebabbilat tätä aina tarjoo ja tääl hesas ei tota herkkuu saa nii pitää tehä ite 😂

    VastaaPoista
  4. Kiitos!
    Tätä oli eräässä pizzeriassa Seinäjoella reilu kymmenen vuotta sitten. Silloin jo etsin reseptiä.
    Tiet vei alueelta pois ja nyt tuli hiljattain uudestaan käytyä siellä ja samassa paikassa oli edelleen samaa tavaraa tarjolla.
    Kokeilin juuri itse tehdä ja aika lähelle jo päästiin, ehkä yö jääkaapissa maustaa makaroonia lisää ja ollaan jo ytimessä.

    Edellisellä yrityskerralla jäi tosiaan tuo curry puuttuvaksi elementiksi ja nyt kokeilleena voi sanoa et aika tärkeä ainesosa.

    VastaaPoista