sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Intialainen kanakorma

MAKUA LÖYTYY!!

Tämän ruoan voi tehdä samana päivänäkin, mutta itse tein sen päivää ennen että lihat kerkeävät kunnolla maustumaan, samoin kormakastike.

Marinadi:
1 dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl tomaattipyrettä
1 tl korianterinsiemeniä (jauhettuna)
2 tl juustokuminaa (jauhettuna)
2 tl cayannepippuria (jauhetta)
1 tl suolaa
1 dl sitruunasta puristettua mehua
1 rkl rypsiöljyä
600 g maustamatonta broileria (filettä/rintaa/leikettä yms)

Kormakastike: 
15 g tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
4 dl kookosmaitoa
1/2 dl tomaattipyrettä
1 tl korianterinsiemeniä (jauhettuna)
2 tl cayannepippuria (jauhetta)
1/2 tl suolaa
3 rkl rypsiöljyä
2 tl kardemummaa (jauhettuna)
1 dl mantelilastuja

Valmista marinadi. Mittaa kulhoon jogurtti, tomaattipyree, cayanne
jauhe, juustokumina, korianteri, suola, sitruunamehu ja öljy. Sekoita hyvin. Paloittele broileri sopivan kokoisiksi paloiksi, laita marinadiin ja anna olla yön yli jääkaapissa. ( Tai 4 h ennen)

Valmista kormakastike. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi. Kuori ja pilko valkosipuli. Yhdistä kookosmaito, tomaattipyree, korianterijauhe, cayannejauhe, valkosipuli, inkivääri ja suola.  Anna olla yön yli jääkaapissa. ( Voit valmistaa tämän myös samalla kun kanat ovat uunissa)

Levitä marinoidut broilerin palat laakeaan, voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa tummia täpliä. 

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä hetki kardemummajauhetta, kaada sitten sekaan kookosmaitoseos. Sekoita ja lisää mantelilastut.  Sekoita kastike broilerien joukkoon. Anna olla uunissa vielä 20 minuuttia. Tarjoa basmati riisin kanssa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti