Makean ja suolaisen toimiva yhdistelmä.
Pohja:
100g pehmeää voita
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
2 kypsää banaania
3 dl vehnäjauhoja
100 g maitosuklaata
1 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa
Maapähkinäkuorrute:
1 1/ 2 dl sokeria
60 g pehmeää voita
1 1/3 dl maapähkinälevitettä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi Suolapähkinöitä
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää muusatut banaanit. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, rouhittu suklaa, sooda ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan. Kääntele joukkoon kerma. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Levitä taikina vuokaan. Paista suklaa-banaanikakkua 175-asteisen uunin
keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes kakku vaikuttaa tikulla
kokeiltaessa kypsältä. Jäähdytä ritilällä.
Vatkaa sokeri ja pehmeä voi kulhossa kuohkeaksi. Lisää maapähkinälevite ja vatkaa hetki. Lisää loput ainekset ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Siirrä tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin. Levitä maapähkinäkuorrute jäähtyneen suklaa-banaanikakun päälle. Koristele suklaa-banaanikakku suolapähkinöillä.
Resepti löytyi taas tutulta sivulta http://www.maku.fi/reseptit/suklaa-banaanikakku-ja-maapahkinakuorrute-banana-bread-peanut-butter-icing
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti