perjantai 20. kesäkuuta 2014

Suklaa-banaanikakku ja maapähkinä-kuorrute

Makean ja suolaisen toimiva yhdistelmä.

Pohja:
100g pehmeää voita
2 1/2 dl sokeria
2 munaa
2 kypsää banaania
3 dl vehnäjauhoja
100 g maitosuklaata
1 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kermaa

Maapähkinäkuorrute:
 1 1/ 2 dl sokeria
60 g pehmeää voita
1 1/3 dl maapähkinälevitettä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljasokeria

Koristeeksi Suolapähkinöitä



Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kulhossa kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää muusatut banaanit. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, rouhittu suklaa, sooda ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan. Kääntele joukkoon kerma. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Paista suklaa-banaanikakkua 175-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes kakku vaikuttaa tikulla kokeiltaessa kypsältä. Jäähdytä ritilällä.

Vatkaa sokeri ja pehmeä voi kulhossa kuohkeaksi. Lisää maapähkinälevite ja vatkaa hetki. Lisää loput ainekset ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Siirrä tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin. Levitä maapähkinäkuorrute jäähtyneen suklaa-banaanikakun päälle. Koristele suklaa-banaanikakku suolapähkinöillä.

Resepti löytyi taas tutulta sivulta http://www.maku.fi/reseptit/suklaa-banaanikakku-ja-maapahkinakuorrute-banana-bread-peanut-butter-icing

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti