torstai 14. elokuuta 2014

Mustikkamuffinssit kinuskikuorrutteella

Tätä on tullut useasti tehtyä, pelkästään jo kuorrutuksenkin takia ;) Kinuskikastike täytyy tehdä reilusti etukäteen – mielellään jo edellispäivänä – sillä vaahdottaminen onnistuu vain kylmästä kastikkeesta. Tällä reseptillä tulee n.10 kpl muffinseja.

Taikina:
50 g margariinia
2 munaa
1 ¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl maitoa
150g mustikoita


Kuorrutus:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa


Valmista kuorrutusta varten kinuskikastike mielellään edellispäivänä, sillä vaahdotus onnistuu vain, kun kastike on täysin jääkaappikylmää. Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada kulhoon. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin viilentymään. Vatkaa kylmää kastiketta, kunnes se on sopivaa pursoteltavaksi.

Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoja nuolijalla käännellen muna-sokerivaahtoon vuorotellen margariinisulan ja maidon kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi mustikat. Täytä muffinssivuoat taikinalla. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä. Pursota muffinssien päälle ruusukkeita kun ne ovat tarpeeksi jäähtyneitä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti