sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Butter Chicken (Murg Makhani)

Intialainen resepti.

500g broilerin rintafileitä
1 sipuli
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl kermaa
200g paseerattuja tomaatteja
50g voita
1 tl hunajaa
2 rkl sitruunamehua
3 tl inkivääritahnaa
5 valkosipulin kynttä
2,5 rkl garam masala maustetta
1 tl juustokuminaa
1 tl murskattua korianteria
½ tl mustapippuria
1 ½ tl suolaa
1 laakerin lehti
rypsiöljyä
0, 5 tl jauhettua cayanne pippuria


Paloittele broileri suupalojen kokoisiin paloihin, laita joukkoon 1 rkl sitruunamehua, 1 rkl rypsiöljyä, 1 rkl garam masalaa, 1 tl korianteria ja 2 dl jogurttia. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa,
marinadi raakakypsentää lihan entistä mureammaksi.


Poista broilerista ylimääräinen marinadi. Kuumenna rypsiöljyä pannulla ja paista marinoidut broileripalat kunnes ovat kypsiä ja neste on haihtunut. LAita lihat lautaselle sivuun odottamaan, ja putsaa paistinpannu.

 Paloittele sipuli, ja paista pannulla rypsiöljyssä kunnes sipulit ovat pehmeitä ja läpikuultavia, lisää 30g voita, 1 tl sitruunamehua, ½ tl mustapippuria, 3 tl inkivääritahna, puserretut valkosipulit, 0,5 rkl garam masalaa, 1tl juustokuminaa, laakerin lehti ja cayenne pippuri.  Paista seosta 1 minuutti koko ajan sekoittaen.

Lisää seokseen 200g paseerattuja tomaatteja ja 1 tl hunajaa ja keitä 2 min. Lisää 2 dl kermaa, 1 ½ tl suolaa ja keitä 10 min. 

Lisää 20g voita japaistetut broilerit kastikkeeseen,  anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia, tarkista maku!

SYÖMÄÄN!

Alkuperäinen resepti löytyi sivulta : http://ruoka.fi/blogit/mukana-maku/butter-chicken-murg-makhani



  


1 kommentti: