perjantai 22. elokuuta 2014

Katkarapukeitto

Tätä tuli tehtyä joskus kouluaikoina, ja sattumalta löysin tämän reseptin taas eteeni. Pakkohan sitä oli testata oliko vielä yhtä hyvää kuin muistin, ja olihan se :)

400g  katkarapuja
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
70 g fenkolia
1 porkkana
30 g voita
1 rkl tomaattipyreetä
1 ½ rkl vehnäjauhoja
2 dl valkoviiniä
8 dl vettä
2,5 rkl kanafondia
suolaa ja valkopippuria
1 laakerinlehti
3 dl kuohukermaa
20 g voita kuutioina
tilliä

Kuori ja pilko vihannekset. Saa jäädä isoiksikin paloiksi, koska tämä siivilöidään lopuksi.

Sulata voi laakeassa kattilassa, lisää joukkoon vihannekset ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja vehnäjauhot ja kypsennä niitä hetken aikaa.

Kaada sekaan viini, vesi, kanafondi ja laakerinlehti. Keitä noin 30 minuuttia ja siivilöi toiseen kattilaan.

Lisää keittoon kerma ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.  Lisää lopuksi voikuutiot ja vaahdota keitto halutessasi sauvasekoittimella. Mausta hienonnetulla tillillä.  Lisää joukkoon sulatetut katkaravut.

Alkuperäinen resepti löytyy sivulta: http://www.hs.fi/ruoka/a1349747515235


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti