torstai 30. huhtikuuta 2015

Hyydytetty kinkkukakku

Tässä reseptissä olen yhdistänyt 2 ohjetta. Kakusta saisi varmasti näyttävän, itse en omaa sitä jaloa koristelun taitoa ;)

Pohja:

150g hapankorppuja
75 g voita
3/4 dl vettä
1/2 dl ruohosipulia

Täyte:

4 liivatelehteä
2 dl kevytkermaa
 400 g tuorejuustoa
300 g palvikinkkua
3 valkosipulin kynttä
2 punaista paprikaa
2 ½ dl (1-2 ruukkua) ruohosipulia
15 cm:n pala purjoa
½ dl pieniä kapriksia
2 rkl Dijon sinappia
4 tl piparjuuritahnaa 

 Silppua hapankorput hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva, vesi ja ruohosipulisilppu. Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Öljyä vuoan reunat.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli, valkosipuli, purjo ja kaprikset.
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää pilkotut ainesosat vaahdon joukkoon. Lisää sinappi ja piparjuuritahna. Sulata liivatteet pieneen tilkkaan vettä. Sekoita täytteeseen.

Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia – mielellään kuitenkin seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.



Pohjan resepti löytyi osoitteesta: http://www.maku.fi/reseptit/lohi-juustokakku

Täyte sivulta: http://www.kinuskikissa.fi/keikautettu-kinkkukakku/






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti