torstai 30. huhtikuuta 2015

Luumuinen juhlapiiras

Ohje on kirjasta Leila leipoo; pala kakkua ja paljon muuta.

Murotaikina:

150g kylmää voita
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tomusokeria
1 kananmuna
1/2 rkl kylmää vettä

Nypi kuutioitu kylmä voi jauhojen ja tomusokerin kanssa rakeiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja vesi ja vaivaa sen verran, että muodostuu taikina. Älä sekoita liikaa. Kiedo taikina muoviin ja laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

Täyte:

6 kypsää luumua
2 rkl voita
2 rkl sokeria
2 tl kanelia
Kourallinen mantelilastuja

----

3 kananmunaa
2 dl maitorahkaa
1 dl ranskankermaa
1 dl sokeria
100g mantelimassaa


Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Sulata voi, sokeri ja kaneli kuumalla paistinpannulla ja paista luumuja siinä leikkauspinnat alaspäin keskilämmöllä noin 3 minuuttia.

Vatkaa kaikki rahkaseoksen ainekset keskenään ja lisää raastettu mantelimassa. Levitä seos piirakka pohjalle.

Jaa luumut piiraan pinnalle leikkauspinnat alas tai ylöspäin ja sirota päälle mantelilastut.

Kypsennä piirasta uunin alaosassa 30-40 minuuttia tai kunnes se on jähmettynyt ja saanut kullankeltaisen värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti