125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dlvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
0,5 dl sokeria
0,5 l mansikoita
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten.
Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhot ja maito rasvavaahtoon.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (n. 22 x 32 cm).
2. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää
sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi.
Levitä marenki taikinapohjalle.
3. Paista pohjalevyä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia
tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se
kahtia.
4. Valmista täyte. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, sokeri ja pilkotut mansikat.
6. Nosta päälle toinen kakkulevy ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti