tiistai 9. kesäkuuta 2015

Mansikka-britakakku

Pohja
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dlvehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:

2 valkuaista
1,5 dl sokeria


Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
0,5 dl sokeria
0,5 l mansikoita 

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Sekoita jauhot ja maito rasvavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille (n. 22 x 32 cm).
2. Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Levitä marenki taikinapohjalle.

3. Paista pohjalevyä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes marenki on kauniin ruskea. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kahtia.
4. Valmista täyte. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon rahka, sokeri ja pilkotut mansikat.

5. Nosta toinen kakkulevyistä tarjoiluastiaan. Levitä päälle kerma-rahkaseos.
 6. Nosta päälle toinen kakkulevy ja nauti!
Alkuperäinen resepti sivulta: https://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/mansikka-kookosbritakakku/015008

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti