tiistai 9. kesäkuuta 2015

Mustajuurikeitto

  Keitto

500 g mustajuuria
300 g jauhoista perunaa
sitruunamehua tai tiivistettä
1 purjon vaalea osa 
50 g voita
 0,5 tl currya
7 dl kasvislientä
1 prk (150g) ranskankermaa
2 dl kuohuviiniä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
ruohosipulia
6 kpl pekonisiivua

Parmesaanikeksit

1 dl parmesaaniraastetta


Valmista ensin juustokeksit. Levitä juustoraaste neljäksi pitkäksi suikaleeksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia. Nosta heti lastalla varovasti jäähtymään esimerkiksi kaulimen päälle.
Pese, kuori ja paloittele mustajuuret ja perunat. Upota juurekset hetkeksi sitruunalla maustettuun veteen.
Halkaise ja huuhtele purjo. Viipaloi purjo ja kuullota hetki voissa kattilassa. Lisää curry ja kasvisliemi. Nosta juurekset sitruunavedestä suoraan kiehuvaan liemeen. Keitä, kunnes kasvikset pehmenevät. Paista keiton kiehuessa pekonit rapsakoiksi, laita talouspaperin päälle valumaan enimmät rasvat pois ja leikkaa saksilla suikaleiksi.
Lisää keittoon ranskankerma ja jätä sitä halutessasi hieman koristeluun. Soseuta keitto. Ohenna keitto kuohuviinillä, lisää pekonit ja mausta kevyesti. Tarjoile mustajuurikeitto parmesaanilastujen ja silputun ruohosipulin kanssa. 
Alkuperäinen resepti löytyy sivulta: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/kuohkea-mustajuurikeitto
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti