Keitto
500 g mustajuuria
300 g jauhoista perunaa
sitruunamehua tai tiivistettä
1 purjon vaalea osa
50 g voita
0,5 tl currya
7 dl kasvislientä
1 prk (150g) ranskankermaa
2 dl kuohuviiniä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
ruohosipulia
6 kpl pekonisiivua
Parmesaanikeksit
1 dl parmesaaniraastetta
Valmista ensin juustokeksit. Levitä juustoraaste neljäksi pitkäksi suikaleeksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 3 minuuttia. Nosta heti lastalla varovasti jäähtymään esimerkiksi kaulimen päälle.
Pese, kuori ja paloittele mustajuuret ja perunat. Upota juurekset hetkeksi sitruunalla maustettuun veteen.
Halkaise ja huuhtele purjo. Viipaloi purjo ja kuullota hetki voissa
kattilassa. Lisää curry ja kasvisliemi. Nosta juurekset sitruunavedestä
suoraan kiehuvaan liemeen. Keitä, kunnes kasvikset pehmenevät. Paista keiton kiehuessa pekonit rapsakoiksi, laita talouspaperin päälle valumaan enimmät rasvat pois ja leikkaa saksilla suikaleiksi.
Lisää keittoon ranskankerma ja jätä sitä halutessasi hieman koristeluun.
Soseuta keitto. Ohenna keitto kuohuviinillä, lisää pekonit ja
mausta kevyesti. Tarjoile mustajuurikeitto parmesaanilastujen ja silputun ruohosipulin kanssa.
Alkuperäinen resepti löytyy sivulta: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/kuohkea-mustajuurikeitto
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti