sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Broileria sitruunaruohovartaassa, riisiä ja mausteista cashewpähkinäcurrya

 Broileria sitruunaruohovartaassa

4 sitruunaruohon vartta
600g broilerin jauhelihaa
1 valkuainen
1 porkkana hienoksi raastettuna
1 punainen chili (siemenet poistettuna)
2 valkosipulin kynttä
1 kesä/kevätsipuli
2 rkl tuoretta korianteria silputtuna
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
korianteria ja limenviipaleita koristeeksi

Jauha tehosekoittimessä pieniksi pilkottu porkkana, chili, sipulit, korianteri, hyppysellinen pippuria ja suolaa,  ja loraus oliiviöljyä tasaiseksi tahnaksi. Sekoita jauhelihan kanssa tasaiseksi massaksi. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

Leikkaa sitruunaruohot puoliksi. Nuiji veitsen tylsällä puolella niitä hiukan että aukenevat.

Laita pieni loraus oliiviöljyä taikinaan. Jaa jauhelihamassa 8 yhtä suureen annokseen ja muotoile käsilläsi kepakko sitruunaruohon ympärille.

Paista uunissa 175 asteessa n. 40-50 minuuttia. Koristele korianterinoksilla ja limeviipaleilla.


Mausteinen cashewpähkinäcurry 

250g suolaamattomia cashewpähkinöitä
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
loraus rypsi/rapsi/oliiviöljyä
0,5 tl kardemumman siemeniä
1 sipuli pieneksi silputtuna
2 valkosipulia ohueksi viipaloituna
1 punainen chili (siemenet poistettuna ja ohueksi viipaloituna)
1 kanelitanko
0,5 tl kurkumaa
4 rkl kookoskermaa
3 dl kasvislientä
5 kuivattua kaffirlimetinlehteä murennettuna
korianterinlehtiä koristeluun
riisiä
 
Pane cashewpähkinät kulhoon, kaada päälle kylmää vettä niin että ne peittyvät ja anna liota yön yli. Valuta huolellisesti seuraavana päivänä. Murskaa korianteri, juustokumina ja kardemumma mortelissa.

Lämmitä loraus öljyä isossa paistinpannussa. Pane pannuun sipuli ja valkosipuli ja paista käännellen 2-3 minuuttia niin, että ne pehmenevät, mutta eivät ruskistu. Lisää chili, murskatut mausteet, kanelitanko ja kurkuma ja paista käännellen vielä 1 minuutti.

Lisää kookoskerma ja kasvisliemi paistinpannuun. Kuumenna kiehumispisteeseen ja lisää sitten cashewpähkinät ja kaffirlimen lehdet.

Pane kansi päälle ja hauduta 20 minuuttia. Tarjoile riisin kanssa ja korianterinlehdillä koristettuna.





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti