sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Mango-limesorbetti

Neljälle

115g sokeria
1,5 dl vettä
3 limen raastettua kuorta
2 rkl kookoskermaa
2 isoa kypsää mangoa
1,5 dl limemehua (n.5 limen mehu)
paahdettuja kookospähkinän lastuja koristeeksi

Pane sokeri, vesi ja limenkuoret katilaan ja lämmitä varovasti ja koko ajan hämmentäen kunnes sokeri on liuennut. Keitä kovalla lämmöllä kokoon 2 minuuttia, nosta sitten kattila liedeltä ja siivilöi seos kuumuutta kestävään kulhoon.Sekoita joukkoon kookoskerma ja anna jäähtyä.

Puolita mangot, poista kivet ja kuori ohuesti. Pilko hedelmäliha paloiksi ja laita tehosekoittimeen limemehun kanssa. Jauha sileäksi.

Kaada sose sokeriliemen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada isoon pakasterasiaan ja jäädytä pakastimessa seuraavaan päivään.

Ota pakastimesta huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoilua ja annostele kulhoihin. Ripottele päälle paahdettua kookosta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti