lauantai 23. tammikuuta 2016

Gluteenittomat friteeratut banaanit kookoksella

Friteeraustaikina 
2 dl riisijauhoja
3/4 dl maizenaa
1 1/2 rkl leivinjauhetta
2 dl vettä
1 rkl sokeria
1 muna

4 banaania

1 l rypsiöljyä
 
kookoshiutaleita, sokeria 

Jäätelöä

Sekoita friteeraustaikinan ainekset tasaiseksi seokseksi ja anna turvota noin 15 minuuttia.

Kuumenna ruokaöljy kasarissa noin 180 asteiseksi. Oikea lämpötila on saavutettu, kun tiputat pisaran taikinaa öljyyn ja se ruskistuu pian.


Leikkaa banaanit suurehkoiksi paloiksi ja kasta taikinassa kauttaaltaan.


Nosta ne yksitellen tai muutama kerrallaan kasariin. Käännä ympäri kun saavat väriä pintaan. Valuta reikäkauhalla enimmät oljyt pois ja pyörittele kookoshiutaleissa ja sokerissa. Tarjoile kuumana jäätelön kanssa.


Alkuperäinen resepti sivulta: http://www.hellapoliisi.fi/jalkiruoat-ja-valipalat/2348-friteeratut-banaanit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti