oliiviöljyä
300-400g siskonmakkaraa
1 sipuli hienonnettuna
2 punaista paprikaa pilkottuina
2 punaista chiliä pilkottuna,
siemenet poistettuna
5 valkosipulin kynttä siivutettuna
1 tl chilijauhetta
2 tl savupaprikajauhetta
1 tl kuivattua timjamia
500g tomaattimurskaa
nippu basilikaa
suolaa ja pippuria
5 kananmunaa
150 g ricottajuustoa
75 g raastettua cheddaria
50 g raastettua parmesaania
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Saksi siskonmakkarat osiin ja purista pötkylöistä pieniä palloja keskikuumalle paistinpannulle. Paista oliiviöljyssä muutama minuutti niitä samalla lastalla murentaen. Lisää sipuli, paprika, valkosipuli ja chili. Viiden minuutin jälkeen lisää chilijauhe, savupaprika ja timjami. Pyörittele minuutti. Lisää tomaattimurska ja silputtu basilika. Mausta suolalla ja pippurilla. Keittele 20 minuuttia kannen alla. Kaada sakea kastike oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan ja tee siihen viisi kuoppaa. Riko kananmunat kuoppiin ja levitä ricotta kananmunien ympärille. Ripottele juustoraasteet päälle ja siirrä koko komeus uuniin. Paista 15-20 minuuttia niin, että kananmunat hyytyvät hieman ja juusto ruskistuu kauniisti.
Herkkuresepti löytyi sivulta: http://perunabluussiablogi.blogspot.fi/search/label/italialainen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti