rapeaa maalaisleipää tai muuta vaaleaa leipää
2-3 avokadoa
½-1 sitruunan mehu
noin ½ tl suolaa
2-3 rkl hyvää oliiviöljyä
noin ½ dl vasta raastettua parmesaania
pari ripausta cayennenpippuria
mustapippuria
koristeluun avokadosiivuja ja loraus oliiviöljyä
Poista avokadosta kuori ja kivi. Soseuta avokado haarukalla ja sekoita kaikki muut aineet joukkoon.
Paahda leipäviipaleet ja levitä täytettä reilu kerros viipaleelle. Koristele, tarjoile heti ja nauti!
Uppomuna
kattila
(kahvikuppi)
reikäkauha
1 kananmuna
1 l vettä
3 rkl (valkoviini)etikkaa
suolaa
1. Kiehauta vesi, lisää etikka ja suola.
2. Riko kananmuna kahvikuppiin ja kumoa se kupista aivan veden pinnassa lempeästi liikkuvaan veteen.
3. Valkuainen hyytyy ja keltuainen on vielä löysä noin 3 minuutin päästä. Nosta muna pois reikäkauhalla.
Reseptit löytyivät sivulta: http://www.kotivinkki.fi/ruoka/uppomunan-valmistus ja http://www.pienipunainenkeittio.com/2015/11/avokadoleipa-vappu-pimian-reseptikirja.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti