1 1/2 dl balsamviinietikkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria (siro)
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl Bastogne keksejä (rouhittuna)
1 1/2 dl marenkia (rouhittuna)
- Keitä balsamiviinietikkaa kattilassa ilman kantta noin 5-7 minuuttia, kunnes sitä on jäljellä 1/2 dl.
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.
Vaahdota kerma pehmeäksi.
Kaada kerma- ja valkuaisvaahto keltuais-sokerivaahdon joukkoon ja nostele varovasti sekaisin.
Sekoita massaan myös keksi- ja marenkirouhe, jätä hieman rouheita jäädykkeen pinnalle koristeeksi.
Kaada jäädykemassa suorakaiteen muotoiseen vuokaan tai pakastuksenkestävään kulhoon (vetoisuus n. 1 1/2 l).
Valuta pinnalle kokoonkeitetty balsamiviinietikka huolettomiksi viiruiksi. Ripottele pinnalle loput keksin- ja marenginmurut.
Pakasta foliolla peitettynä ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Herkkuresepti löytyi sivulta: http://www.maku.fi/reseptit/balsamico-semifreddo
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti