sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Nepalilainen kastike

Mielihyväpläjäys suuhun ja päähän, toimii!

500-600 g broilerin fileetä
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja pieneksi pilkottuna
4 valkosipulin kynttä kuorittuna ja siivutettuna
3 punaista chiliä siemenet poistettuna ja siivutettuna

1 rkl kardemummaa
2 kanelitankoa
1 rkl garam masalaa
1 limen mehu
1 rkl kuivattua persiljaa
vajaa 1 rkl rouhittua mustapippuria
1 laakerinlehti
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1,5 dl vettä 

2-3 paprikaa pieneksi pilkottuna
suolaa maun mukaan
teelusikallinen sokeria/kookossokeria
2 rkl ketsuppia
600 g kookosmaitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

pieni nyrkillinen tuoretta korianteria
60 g cashew pähkinöitä
riisiä/perunoita lisukkeeksi
tuoretta korianteria lisukkeeksi


Paahda kuumalla ja kuivalla pannulla cashew pähkinät.

Laita isolle paistinpannulle tai vastaavalle reilu nokare voita ja öljyä. Laita kuumalle pannulle valkosipulit, inkivääri , chilit ja paprikat. Paista minuutti, pari.

 Lisää kardemumma, garam masala, kuivattu persilja, mustapippuri, juustokumina ja kurkuma. Paistele taas minuutti tai pari makujen irrottamiseksi.

 Lisää vesi. Kun vesi kiehuu, lisää pilkotut broilerin fileet. Kuumenna pari minuuttia ja lisää kookosmaito, kanelitangot, laakerinlehti, 1-2 tl suolaa ja limen mehu.

Anna porista miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia. 

Lisää ketsuppi, sokeri, pähkinät, tuorejuusto ja silputtu korianteri. Anna muhia vielä n.5 minuuttia. Tarjoa basmatiriisin kanssa. Nam.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti