Tarvitset:
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- n. 4 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja ( käytin Sunnuntai)
- 2 tl psylliumia
- 3 rkl öljyä
Leipien voiteluun:
- n. 20g pehmeää voita
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- 1 rkl tuoretta korianteri silppua
- ripaus suolaa
Lisää suola, sokeri ja öljy.
Sekoita psyllium jauhojen sekaan ja lisäile jauhoja taikinaan kokoajan alustaen.
Anna taikinan kohota peitettynä noin kaksinkertaiseksi.
Laita uuni lämpenemään 230*C ja lämmitä samalla uunissä myös uunipellit kuumiksi.
Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi.
Litistä taikinapallot ja kauli soikeiksi ohuiksi leiviksi.
Nosta leivät kuumille uunipelleille leivinpaperin päälle ja paista 230*C n. 8 minuuttia.
Osa leivistäni nousi ihan palloiksi ja osa vähän hillitymmin.
Sekoita voin joukkoon, valkosipuli ja korianterisilppu ja suola.
Voitele kuumat leivät ja tarjoile heti.
Kääräise ylijääneet leivät leivinpaperiin ja laita paketti pussiin etteivät kuivu.
Resepti osoitteesta: http://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/2016/01/gluteeniton-naanleipa.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti