torstai 22. kesäkuuta 2017

Sisilialainen lihapullakeitto (gluteeniton)

Ainekset


400g broilerinjauhelihaa
1 tl kuivattua oreganoa
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Keitto:

1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
200g myskikurpitsaa
1 rkl oliiviöljyä
12 dl kanalientä
400g tomaattimurskaa
1-2 dl kikhernepastaa/gluteenitonta pastaa
200g vihreitä papuja/papusekoitusta
Parmesaanijuustoa raastettuna


TYÖVAIHEET

  1. Sekoita kulhossa jauheliha ja oregano. Purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää suola ja pippuri ja sekoita tasaiseksi. Siirrä taikina kylmään odottamaan keiton valmistumista.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja leikkaa kurpitsa noin sentin kuutioiksi. Kuullota kasviksia kattilassa oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää kanaliemi, tomaattimurska ja pasta. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia tai kunnes pasta on juuri ja juuri kypsää.
  3. Keiton kiehuessa pyörittele lihapullataikinasta kostutetuin käsin pieniä, noin 2 senttiä halkaisijaltaan olevia pullia. Napsauta pavuista päät pois ja leikkaa ne kolmeen osaan. Lisää pullat ja pavut liemeen, nosta lämpöä ja anna keiton kiehua vielä noin 5 minuuttia niin että lihapullat ja pavut kypsyvät.
  4. Maista keittoa ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa keiton kanssa raastettua parmesaanijuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti