torstai 22. kesäkuuta 2017

Pätkis-Moussekakku Brownies-pohjalla


Brownies-taikina:
125 g voita
75 g tummaa suklaata (70 %)
2 dl (175 g) sokeria 
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa 
2 kananmunaa
2 dl (130 g) vehnäjauhoja

Pätkismousse:
3 liivatelehteä
2 rkl vettä 
3 ½ dl Flora Vispiä
100 g Fazerin Punaista maitosuklaata 
200 g Pätkiksiä
300 g vaniljatuorejuusto

Aloita brownies-taikinan valmistus laittamalla uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi halk. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat.

Sulata voi ja suklaa mikrossa puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää joukkoon sokerit, suola ja kananmunat, sekoita tasaiseksi. Kääntele mukaan vehnäjauhot siivilän läpi. Levitä taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Irrota vuoan reunat ja pese ne. Leikkaa veitsellä reuna noin 1 cm pienemmäksi eli yhteensä halkaisijasta lähtee 2 cm pois, kun reunan kiertää kokonaan . Laita irtopohjavuoan reuna paikalleen ja vuoraa reuna leivinpaperilla. Laita vuoka jääkaappiin moussen valmistamisen ajaksi. 

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Rouhi Pätkikset.

Laita ½ dl Flora Vispiä, maitosuklaa ja Pätkikset mikron kestävään kulhoon ja kuumenna puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes suklaat on kauttaaltaan sulanut. Sekoita vaniljatuorejuusto suklaaseoksen joukkkoon. Vaahdota loput Flora Vispi ja kääntele suklaaseoksen joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana pätkismoussen joukkoon. Kaada mousse brownies-pohjan päälle vuokaan ja anna tekeytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi raastetulla Pätkiksellä tai paahdetulla valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti