Mureketaikina:
400 g broilerinjauhelihaa
3 rkl Spice Up! Vihreä Currytahnaa
2 rkl Wok'n Roll Osterikastiketta
3 rkl paahdettua sipulia
3 rkl pähkinärouhetta
1 muna
½ dl Wok'n Roll Kookoskermaa
2 tl Spice Up! Sitruunaruohotahnaa
2 tl Spice Up! Chili-valkosipulikastiketta
Kastike:
2 ps Wok'n Roll Vihreä Thai currykastiketta
Koristeeksi
kookoskermaa
thaibasilikanlehtiä
chiliä
kuivattua sipulia tai suolapähkinöitä
Sekoita mureketaikinan ainekset sekaisin tasaiseksi massaksi. Pyörittele
taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä. Kypsennä pullat joko
paistinpannulla tilkassa öljyä tai uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Kuumenna valmis vihreä thai currykastike, jos haluat enemmän kastiketta
lisää joukkoon vettä. Lisää pyörykät kastikkeeseen ja tarjoa nuudelin
tai riisin kanssa. Koristele haluamillasi koristevaihtoehdoilla.
Lanttu pok pok!
600 g lanttua
3 porkkanaa
2 chilipalkoa
4-6 valkosipulinkynttä
8 kirsikkatomaattia
2 limen mehu
4 rkl kalakastiketta
3 rkl ruokosokeria
4 rkl suolapähkinöitä
Lanttu ja porkkanat kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi. Chilit
halkaistaan ja niistä poistetaan siemenet ja valkoinen osa, johon
siemenet ovat kiinnittyneet. Chilit ja kuorittu valkosipuli murskataan
huhmareessa. Lisätään joukkkoon kalakastike, halkaistut tomaatit ja
limen mehu. Lopuksi lisätään sokeri ja sekoitetaan, kunnes sokeri on
liuennut. Raaste sekoitetaan liemen joukkoon painellen ja käännellen
niin, että porkkana ja lanttu maustuvat. Lisätään suolapähkinät ennen
tarjoilua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti