perjantai 24. tammikuuta 2014

Rapeat kanapyörykät vihreässä curryssa ja Thaimaalainen porkkanasalaatti

Mureketaikina:
400 g broilerinjauhelihaa
3 rkl Spice Up! Vihreä Currytahnaa
2 rkl Wok'n Roll Osterikastiketta
3 rkl paahdettua sipulia
3 rkl pähkinärouhetta
1 muna
½ dl Wok'n Roll Kookoskermaa
2 tl Spice Up! Sitruunaruohotahnaa
2 tl Spice Up! Chili-valkosipulikastiketta
Kastike:
2 ps Wok'n Roll Vihreä Thai currykastiketta
Koristeeksi
kookoskermaa
thaibasilikanlehtiä
chiliä
kuivattua sipulia tai suolapähkinöitä

Sekoita mureketaikinan ainekset sekaisin tasaiseksi massaksi. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä. Kypsennä pullat joko paistinpannulla tilkassa öljyä tai uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kuumenna valmis vihreä thai currykastike, jos haluat enemmän kastiketta lisää joukkoon vettä. Lisää pyörykät kastikkeeseen ja tarjoa nuudelin tai riisin kanssa. Koristele haluamillasi koristevaihtoehdoilla. 
  
Lanttu pok pok!
600 g lanttua
3 porkkanaa
2 chilipalkoa
4-6 valkosipulinkynttä
8 kirsikkatomaattia
2 limen mehu
4 rkl kalakastiketta
3 rkl ruokosokeria
4 rkl suolapähkinöitä

Lanttu ja porkkanat kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi. Chilit halkaistaan ja niistä poistetaan siemenet ja valkoinen osa, johon siemenet ovat kiinnittyneet. Chilit ja kuorittu valkosipuli murskataan huhmareessa. Lisätään joukkkoon kalakastike, halkaistut tomaatit ja limen mehu. Lopuksi lisätään sokeri ja sekoitetaan, kunnes sokeri on liuennut. Raaste sekoitetaan liemen joukkoon painellen ja käännellen niin, että porkkana ja lanttu maustuvat. Lisätään suolapähkinät ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti