torstai 23. tammikuuta 2014

Tom yum kung keitto

Tästä keitosta ei puutu makua, aivan loistavaa!

Ainekset:

60 g tuoretta inkivääriä
4kpl  sitruunaruohoa
1 ½ l vettä
2 isoa punaista chiliä
500 g luumutomaatteja
2 nippua kesä/kevätsipulia
600 g broilerinfileetä
1 l kookosmaitoa
1 dl kalakastiketta
2 dl osterikastiketta
8 kaffir-limen lehteä
 4 limen mehu
2 ruukkua tuoretta korianteria

Kuori ja leikkaa  tuore inkivääri pieniksi kuutioiksi, puolita chilit, poista siemenet ja leikkaa suikaleiksi.  Riko sitruunaruohon varret rikki veitsen lappeella.

Lämmitä vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Lisää inkivääri, chilit ja sitruunaruoho.
Keittele pari minuuttia.

Pilko tomaatit neljään osaan ja siivuta sipulit (myös vihreät osat) ja lisää ne kattilaan.
Leikkaa broilerifileet ohuiksi (2–3 mm:n) suikaleiksi.

Kun kattilan seos kiehuu, lisää sekaan broilerisuikaleet, kookosmaito, kalakastike, osterikastike,  kaffirlimetinlehdet ja limen mehu.  Anna kiehua  n.20-25 minuuttia .  Lisää lopuksi silputtu  korianteri.

Herkkuresepti löytyi sivulta: http://www.makuja.fi/reseptit/tom-yum-kung-thaikeitto/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti