1 levy pandan valkosuklaata
2 palsternakkaa
2-3 rkl tomusokeria
½ vaniljatanko
1 prk kuohukermaa
1 rasia mascarponea
200 g vadelmia
1 dl vettä
1 dl sokeria
2 palsternakkaa
2-3 rkl tomusokeria
½ vaniljatanko
1 prk kuohukermaa
1 rasia mascarponea
200 g vadelmia
1 dl vettä
1 dl sokeria
Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Aseta valkosuklaalevy
uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda maitokahvin väriseksi. Anna
jäähtyä.
Kuori ja kuutioi palsternakat kattilaan. Lisää
tomusokeria, pitkittäin halkaistun vaniljatangon puolikas ja kermaa sen
verran, että palsternakkakuutiot melkein peittyvät. Anna kiehua
hiljalleen, kunnes palsternakka on kokonaan pehmennyt.
Ota vaniljatanko pois, lisää joukkoon mascarpone ja
soseuta palsternakat sauvasekoittimella samettisen sileäksi. Makeuta
tarvittaessa lisää. Anna moussen jäähtyä jääkaapissa.
Keitä vadelmia veden ja sokerin kanssa kattilassa
viitisen minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja halutessasi paseeraa
vielä kastikesiivilän läpi.
Tarjoile mousse vadelmakastikkeen ja rouhitun valkosuklaan kera
Resepti löytyi täältä: http://www.makuja.fi/artikkelit/1836704/ajankohtaista/maku-todella-yllattava-tassako-uusi-jalkiruokahitti/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti