sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Palsternakkamousse vadelmakastike ja paahdettu valkosuklaa

Erikoinen, erilainen jälkiruoka. Tulee tehtyä toistekkin.


1 levy pandan valkosuklaata 
2 palsternakkaa
2-3 rkl tomusokeria
½ vaniljatanko
1 prk kuohukermaa
1 rasia mascarponea
200 g vadelmia
1 dl vettä
1 dl sokeria

Lämmitä uuni 160-asteiseksi. Aseta valkosuklaalevy uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda maitokahvin väriseksi. Anna jäähtyä.

Kuori ja kuutioi palsternakat kattilaan. Lisää tomusokeria, pitkittäin halkaistun vaniljatangon puolikas ja kermaa sen verran, että palsternakkakuutiot melkein peittyvät. Anna kiehua hiljalleen, kunnes palsternakka on kokonaan pehmennyt.

Ota vaniljatanko pois, lisää joukkoon mascarpone ja soseuta palsternakat sauvasekoittimella samettisen sileäksi. Makeuta tarvittaessa lisää. Anna moussen jäähtyä jääkaapissa.
Keitä vadelmia veden ja sokerin kanssa kattilassa viitisen minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja halutessasi paseeraa vielä kastikesiivilän läpi.

Tarjoile mousse vadelmakastikkeen ja rouhitun valkosuklaan kera


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti