Ensimmäistä kertaa tein tätä, ja iloiseksi yllätyksesti tästä tuli ihan täydellistä. Meni kyllä nopeasti koko kastike parempiin suihin. Tällä reseptillä tulee 4 annosta.
Mikäli et omista haudekattilaa, varaa kaksi pientä kattilaa, joista alle jäävä on aavistuksen ylempää suurempi.
4 keltuaista
150 g voita
Mausteliemi:
1 dl vettä
1 pieni sipuli silppuna
2 rkl valkoviinietikkaa
4 valkopippuria
muutama tuore rosmariinin oksa
Mittaa mausteliemen ainekset kasariin ja anna kiehua, kunnes liemi on haihtunut puoleen alkuperäisestä. Ota esille alussa mainitut kattilat tai haudekattila. Laita alimpaan vettä ja odota, että vesi kiehuu.
Riko ylempään kattilaan munankeltuaiset.
Lisää joukkoon siivilöity mausteliemi ja vatkaa vispilällä voimakkaasti, kunnes kastike sakenee. (Vinkki! Ota kattila pois kuumalta hellalta ettei tule "kokkeloita")
Lisää lopuksi paloiteltu voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut joukkoon.
Nauti hyvän pihvin kanssa. Kuvassa on pippuroitu naudan sisäfile mediumiksi paistettuna.
Alkuperäinen resepti osoitteesta --> http://www.hellapoliisi.fi/kastikkeet/3551-bearnaisekastike
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti