sunnuntai 17. elokuuta 2014

Katan gluteeniton Thai-kastike lihapullilla

Oma kehittämä Thai-kastike ja lihapullat. Maha ei vetänyt niin paljoa kuin mieli teki.
 Tosi surullista ;)

Lihapullat:

400g sika-nauta jauhelihaa
1 sipuli
2 punaista chiliä
18g tuoretta, kuorittua inkivääriä
2 rkl kalakastiketta
2 rkl panang currytahnaa
2 rkl öljyä
1 dl kermaviiliä
0,5 dl gluteenittomia korppujauhoja

Kastike:

500ml kookosmaitoa
4 valkosipulin kynttä
1 sitruunaruoho
1 punainen chili
1 limen mehu
6 kaffir limetin lehteä
kourallinen tuoretta, silputtua basilikaa
0,25 dl osterikastiketta
 3,5 rkl kalakastiketta
1 rkl raakaruoko sokeria

Aloita ruoka tekemällä lihapullat. Sekoita korppujauhot kermaviiliin, ja jätä turpoamaan 10 minuutiksi. Laita kuorittu ja pilkottu sipuli, paloiteltu ja kuorittu inkivääri, chili joka on pilkottu ja siemenet poistettu, yleiskoneeseen. Lisää joukkoon myös kalakastike, panang currytahna ja öljy.

Sekoita yleiskoneessa terävällä terällä tahnamaiseksi. Kun seos on tarpeeksi sileää, lisää joukkoon turvotettu korppujaho ja jauheliha. Sekoita kunnolla sekaisin. Anna maustua muutama tunti, tai yön yli. (Itsellä oli yön yli)

Muotoile haluamasi kokoisia lihapullia ja paista öljyssä molemmin puolin ruskeaksi.

Kastike:

Kuori ja pilko valkosipulit. Puolita ja nuiji sitruunaruohoa hiukan. Silppua tuore basilika. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi.

Lisää kaikki kastikkeen ainekset lihapullien joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Poista sitruunaruoho.

Tarjoile ja nauti muusin tai riisin kera. N-A-M =)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti