keskiviikko 20. elokuuta 2014

Ruohosipulilla ja aurinkokuivatulla tomaatilla maustetut Ciabatta sämpylät

Simppeli ja hyvä leipä.

1 pussi (1kg) Myllärin Ciabatta leipäainesta
7,5 dl vettä
1/3 palaa hiivaa
1/2 dl oliiviöljyä
4 tl suolaa
1 pss kuivattua ruohosipulia
kourallinen silputtua aurinkokuivattua tomaattia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut ainekset. Sekoita yleiskoneella 10 minuuttia. Taikina jää löysäksi ja tarttuvaksi.



Voitele laakea uunivuoka oliiviöljyllä ja levitä taikina vuokaan. Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota noin 1 tunti.

Kumoa taikina hyvin jauhotetulle pöydälle,) ja leikkaa haluamasi kokoisia sämpylän paloja. (säästyt ärsyttävältä pöydän jauhomössö putsaamiselta kun laitat leivinpaperin päälle jauhot). Siirrä sämpylänpalat varovasti pellille ja jauhota ne. Huom! Hellävarainen käsittely on tärkeää, että leivän rakenne säilyy kuohkeana. Anna kohota pellillä liinan alla n.30 minuuttia.





Paista 200 asteessa n.20-25 minuuttia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti