sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Gluteeniton sitruunapiirakka

Pohja:


  • reilu 100 grammaa kylmää voita 
  • n. 200 g GROV MIX , gluteeniton karkea jauhoseosta
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl kylmää vettä
  • (hieman tuoretta timjamia, hieman raastettua sitruunankuorta)

Täyte:


  • 3 tai 4 sitrunaa (raastettu kuori + mehu)
  • n. 2 dl sokeria (osan voi laittaa ruokosokeria)
  • 3 kananmunankeltuaista (+1 muna)
  • 100 g voita
  • 1 tl maizenaa/perunajauhoja
  • 170g paksua kreikkalaista jugurttia (tämän voi korvata tai tähän voi lisätä kermaa tai paksua luonnonjugurttia)



1. Pohja -  Sekoita piirakkapohjan ainekset ripeästi keskenään. Taikina hetkeksi kylmään.  
Painele taikina irtokakkuvuoan tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään (jopa pakkaseen) siksi aikaa kun uuni lämpenee.  Paista pohjaa (175c) uunissa 20-30 minuuttia tai kunnes kauniin vaalean ruskea. Jäähdytä. 

2. Täyte - Raasta sitruunankuori (ei valkoista osaa) ja purista mehut pieneen kattilaan. Sekoita mehuun pari desiä sokeria - käytin sekä tavallista että tummaa sokeria - (+1 tl maizenaa) ja kananmuna sekä keltuaiset. Sekoita hyvin ja lähde keittelemään matalahkolla lämmöllä jatkuvasti sekoitellen (5-10min)  Lisää lopuksi kuutioitu voi sekoitellen mukaan. 
Tässä vaiheessa sitruunatäyte on jo niin ihanaa että sen voisi melkein vetää suoraan lusikalla kattilasta.. ja se vain paranee kun sekoitat mukaan purkillisen tuhtia kreikkalaista jugurtia.

3. Kypsennys. Kaada jäähtyneelle pohjalle täyte ja levittele se suht tasaisesti. Paista piirakkaa vielä kunnes täyte on jähmettynyt ja ottanut ihan pienesti väriä pintaan. Jäähdytä ja anna olla jääkaapissa pari tuntia niin, että maut tasoittuvat. Ripottele halutessasi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti