Tämän reseptin osalta tärkein on muistaa, että lihan pitää antaa marinoitua vähintään muutaman tunnin ajan.
400-500g naudan sisäfileetä (suikaloituna)
4 yksikyntistä valkosipulia
1 rkl kuminansiemeniä
oliiviöljyä
ruususuolaa
mustapippuria
punainen paprika
punasipuli
1 tl jauhettua cayanne pippuria
2 tl savustettua paprikamaustetta
500g paseerattua tomaattia
1,25 dl punaviiniä
n. 4 rkl tummaa siirappia
kourallinen basilikan lehtiä
ruukku tuoretta persiljaa
500g penne-pastaa
parmesanlastuja
Hienonna valkosipulit ja murskaa morttelissa kuminan siemenet. Laita
lihat kulhoon, kaada päälle reilu loraus oliiviöljyä ja sekoita joukkoon
valkosipulit ja kuminansiemet. Raasta myllystä ripaus ruususuolaa ja
mustapippuria. Sekoita nämä keskenään huolellisesti ja laita maustumaan
jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi.
Nosta lihat jääkaapista pois n. 20 minuuttia ennen kuin alat
valmistamaan kastiketta. Kuutioi paprika ja hienonna punasipuli. Silppua
basilikan lehdet. Laita pieni, paksupohjainen kattila lienelle pienelle
lämmölle ja laita kattilan pohjalle tilkka öljyä. Laita toiselle,
isolle pannulle kuumenemaan reipas tilkka öljyä ja anna sen kuumentua
kunnolla. Ruskista lihat pannulla 2-3 osassa, vain ruskista, älä paista.
Siirrä jokainen osa ruskistamisen jälkeen pienempään kattilaan ja peitä
kattila kannella. Kun lihat on ruskitettu, laita isolle pannulle tilkka
öljyä ja kuullota siinä hetki sipuleita ja paprikoita. Kun sipulit
alkavat hieman pehmetä, lisää joukkoon basilikan lehdet, paprikamauste
ja ripaus suolaa. Kuullota näitä vielä hetki ja lisää sitten joukkoon
punaviini ja pienemmässä kattilassa muhineet lihasuikaleet. Kiehauta ja
lisää joukkoon paseerattu tomaatti (purkki kannattaa huuhtoa vedellä,
eli kastikkeen joukkoon tulee n. 1dl myös vettä) sekä siirappi. Anna
kastikkeen muhia ja keittyä pikkuhiljaa kasaan noin puolen tunnin ajan.
Tällä välin keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja silppua persilja.
Kun pasta on keittynyt, sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä ja silputtu
persilja. Kun kastike on saanut muhia aikansa, laita tarjolle pastan
kanssa ja ripottele päälle parmesanlastuja.
Resepti löytyi osoitteesta: http://sydanmurujakeittiossa.blogspot.fi/2013/12/sisilialainen-lihapata.html
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti