lauantai 16. tammikuuta 2016

Ayam penyet

8 broilerin reisipalaa
1,5 rkl korianterinsiemeniä
1,5 rkl kuminansiemeniä
4 vartta sitruunaruohoa
1 iso punasipuli
8 valkosipulinkynttä
2 rkl kurkumaa
40g tuoretta inkivääriä
1 L vettä
6 laakerinlehteä
4 rkl sokeria
2 rkl suolaa
3 dl kookosmaitoa
2 tl valkopippuria

Frittitaikina

3 dl riisijauhoja
2,5 dl broilerin keitinlientä
1 tl suolaa
2 valkuaista

Sambal chilikastiketta

Nuiji reisipaloja vähän litteämmiksi lihanuijalla tai kaulimella.

Paahda korianterinsiemeniä ja kuminansiemeniä pannulla. Murskaa sitruunaruoho. Kuori sipuli ja pane tehosekoittimeen valkosipulin, kurkuman ja inkiväärin kanssa. Aja tahnaksi.

Kuumenna kattilassa litra vettä ja lisää maustetahna sekaan. Lisää paahdetut korianterin- ja kuminansiemenet, sitruunaruoho, laakerinlehdet, sokeri, suola, kookosmaito ja valkopippuri. Lisää reisipalat, peitä kannella ja keitä 15 minuuttia.

Poista kana liemestä ja siivilöi liemi. Nosta siivilöidyt mausteet keitettyjen broileripalojen päälle marinadiksi. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Sekoita kulhossa riisijauhot ja 2,5 dl broilerin keitinlientä. Mausta suolalla ja lisää valkuaiset, sekoita.            
Kasta broilerinpalat taikinassa ja uppopaista palat 170 asteessa öljyssä rapeiksi ja kullankeltaisiksi. Paista lopuksi taikinasta kuumanna öljyssä rapeita kakkuja broilerin seuraksi. Tarjoile chilikastikkeen kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti